Meghalt James Redford, Robert Redford fia


-A A+

Meghalt pénteken, 58 éves korában James Redford dokumentumfilmes, Robert Redford amerikai színészlegenda fia, aki epevezetékrákban szenvedett, írja az MTI.

Robert Redford szóvivője, Cindi Berger elmondta: a 84 éves Oscar-díjas színész „gyermeke elvesztését mérhetetlen fájdalommal gyászolja”.James Redford dokumentumfilmes volt, olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a The Big Picture: Rethinking Dyslexia (Nagykép: a diszlexia újragondolása). Utolsó filmjét, a Playing Keeps-et, amely a játék és a kikapcsolódás fontosságát tárja fel, online mutatták be októberben a kaliforniai Mill Valley-i filmfesztiválom.

Kyle, James felesége a Salt Lake Tribune-nak elmondta, hogy tavaly novemberben, májátültetésre várva kapták meg az epevezetékrák diagnózisát. A filmes 30 éven át küzdött meg nem nevezett májbetegséggel, és egyszer már átesett transzplantáción.

Aktivistaként James Redford a szervadományozásért, a szervátültetettekért küzdött.

Kiefer Sutherland hollywoodi színész a Twitteren búcsúzott. „Szomorúan hallottam James Redford halálának hírét. Csodálatos író és csodálatos ember volt” – írta.

Robert Redfordnak még három gyereke van, köztük az 1970-ben született Amy Redford színésznő.
EZT OLVASTA MÁR?

X