Meghalt James Redford, Robert Redford fia

Meghalt pénteken, 58 éves korában James Redford dokumentumfilmes, Robert Redford amerikai színészlegenda fia, aki epevezetékrákban szenvedett, írja az MTI.

Robert Redford szóvivője, Cindi Berger elmondta: a 84 éves Oscar-díjas színész „gyermeke elvesztését mérhetetlen fájdalommal gyászolja”.James Redford dokumentumfilmes volt, olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a The Big Picture: Rethinking Dyslexia (Nagykép: a diszlexia újragondolása). Utolsó filmjét, a Playing Keeps-et, amely a játék és a kikapcsolódás fontosságát tárja fel, online mutatták be októberben a kaliforniai Mill Valley-i filmfesztiválom.

Kyle, James felesége a Salt Lake Tribune-nak elmondta, hogy tavaly novemberben, májátültetésre várva kapták meg az epevezetékrák diagnózisát. A filmes 30 éven át küzdött meg nem nevezett májbetegséggel, és egyszer már átesett transzplantáción.

Aktivistaként James Redford a szervadományozásért, a szervátültetettekért küzdött.

Kiefer Sutherland hollywoodi színész a Twitteren búcsúzott. „Szomorúan hallottam James Redford halálának hírét. Csodálatos író és csodálatos ember volt” – írta.

Robert Redfordnak még három gyereke van, köztük az 1970-ben született Amy Redford színésznő.

Kapcsolódók

Kimaradt?