Elégedetlenek a kolozsvári filharmónia alkalmazottai Marius Tabacu ideiglenes utódjával

Elégedetlenek a kolozsvári Transilvania Filharmónia alkalmazottai a nemrég elhunyt igazgató, Marius Tabacu helyére kinevezett ideiglenes menedzserrel, írja a cluj24.ro. A fenntartó Kolozs Megyei Tanács Cătălin Nistort nevezte ki három hónapra az intézmény élére, anélkül, hogy erről a konzultált volna a vezetőség tagjaival.

Cătălin Nistor a Gheorghe Dima Zeneakadémia végzettje és a Transilvania Filharmónia kórusának tagja, emellett népdalénekes, de vőfélyként is vállal munkát esküvőkön. Nemrég a Tudor Jarda Népművészeti Iskola ideiglenes menedzseri posztjára is kinevezték.A kolozsvári lap értesülései szerint Nistor írásban jelentette be a kinevezését a filharmónia munkatársainak, közölve, hogy számít a támogatásukra és bizalmukra. Az alkalmazottak viszont a Cluj24.ro-hoz eljutott nyilatkozatuk szerint fel vannak háborodva, hogy a több nyelvet beszélő Marius Tabacu, az Erdélyi történet fordítója után olyan vezető kerül a filharmónia élére – anélkül, hogy erről egyeztettek volna az intézménnyel –, akinek szerintük nincsenek ehhez megfelelő képességei.

A filharmónia PR-ese, Geanina Simion kérdésünkre megerősítette, hogy az intézményt nem kérdezték meg az ideiglenes menedzser kinevezésével kapcsolatban, emiatt nem is kommentálnák Cătălin Nistor képességeit. Mint fogalmazott, az ideiglenes igazgató személyével kapcsolatban valóban elégedetlenség merült fel, de a filharmóniát azóta Alin Tișe, a megyei tanács elnöke arról biztosította, hogy az igazgatói versenyvizsgát a legrövidebb időn belül megrendezik szakértői bizottság jelenlétében, így várják a fejleményeket, és reménykednek a kultúra, az értékek és a hozzáértés győzelmében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?