Kaptár dokumentumfilm-szemle: a Szentegyházi Gyermekfilharmónia karnagyáról szóló film nyert


-A A+

Kihirdette a második Kaptár dokumentumfilm-szemle díjait a Kovászna Megyei Művelődési Központ. A járványhelyzet miatt online megszervezett szemlére 16 alkotást neveztek be.

A Kovászna Megyei Művelődési Központ és a Székelyföld Napok Facebook-oldalán, valamint a sepsiszentgyörgyi Művész-moziban is bemutatott versenyfilmeket Buglya Sándor, Balázs Béla-díjas filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia film- és fotóművészeti tagozatának vezetője és Péterffy András, Balázs Béla-díjas filmrendező, a Dunatáj Alapítvány elnöke értékelte.

Első díjat nyert Bajna György és Zsigmond Attila A Fili karnagya című filmje, második helyezést ért el Simó Ibolya két alkotása, a Tomi, Ervin és az iskola, valamint a Falu fessön. A harmadik díjat Nagy Viktor Oszkár Tündérország (Ferenc útja) című filmje kapta, az MVM Energy Románia és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának különdíjával pedig Daczó Katalin és Daczó Dénes A völgy hangja című alkotását jutalmazták.

A székelyföldi alkotók filmjeit vidéki helyszíneken bemutató Kaptár dokumentumfilm-szemlét legközelebb 2022-ben szervezik meg újra.

(Címlapfotó: A fili karnagya | fotó: Magyar Média Mecenatúra)
EZT OLVASTA MÁR?

X