Több háromszéki rendezvényt offline is megtartanak a Székelyföld Napokon

A XI. Székelyföld Napok struktúrájában eltér az eddigiektől, hisz idén a járványhelyzet tervezések sorait lehetetlenítette el, eseményeket semmisített meg, azonban a három megye: Hargita, Kovászna és Maros nem mondott le a rendezvény szellemi értékéről.

A rendezvények többsége online térben, a Székelyföld Napok-Facebook oldalán zajlik, azonban a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa offline programpontokkal is készül - közölte a művelődési központ.

Csütörtökön 12 óra 30 perctől egy, a román közönségnek szóló, hagyományos népi mesterségeket bemutató kiállítást nyitnak meg Bodzafordulón. A Norvégia, Lichtenstein és Izland által finanszírozott pályázat részeként létrejött Hagyományos Székelyföldi mesterségek – revitalizálás, digitalizálás és népszerűsítés által címet viselő kiállítást dr. Kinda István néprajzkutató nyitja meg.

Pénteken 11 órától gyerekeket megcélzó Zsuromoló műhelymunkát tartanak a málnásfürdői kezelőközpontban.

Szombaton 16 órától a csernátoni Haszmann Pál múzeum kertjében Szent László legendáját bemutató kiállítást nézhetik meg az érdeklődők. A kiállítást Jánó Mihály művészettörténész nyitja meg, a házigazda Dimény Haszmann Orsolya lesz.

Vasárnap két helyszínen is bemutatják Kolonits István orgonaépítő munkásságát felvonultató kiállítást. 14 órától a hídvégi református templomban, míg 17 órai kezdettel az árkosi unitárius templomban. A kiállítást Szőts Papp Zsuzsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ munkatársa nyitja meg, az orgonákat Lőfi Gellért tanár szólaltatja meg, aki Székely Kitti Fruzsina szopránt kíséri.

Az eseményekre a helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik. A KMMK csapata minden résztvevő számára kézfertőtlenítőt és szájmaszkot biztosít. Felhívják továbbá a nézők figyelmét, hogy a kötelező távolságtartás miatt a helyek száma korlátozott. Kérik, hogy a járványügyi előírásoknak tegyenek eleget: a 37,3 Celsius-fok fölötti testhőmérséklettel rendelkező érdeklődőket nem engedik be a nézőtérre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?