Színházzal, zenével és kiállításokkal telnek meg egy napra a kolozsvári udvarok

Art in the Street – Courtyard Edition címmel rendez ingyenes szabadtéri eseménysorozatot kolozsvári utcákon és udvarokban a Jazz in the Park fesztivált is szervező Fapte szombaton, október 17-én.

Az egynapos eseménnyel egyrészt a belvárosi udvarokban rejlő potenciálra hívják fel a figyelmet, másrészt lehetőséget biztosítanak az alkotóknak és előadóknak arra, hogy biztonságos körülmények között találkozzanak a közönséggel a járvány ellenére.

A Farkas utcában (ma Kogălniceanu) a BBTE Színház- és Film Kara, a Református Kollégium, a Hunyadi téren (ma Ștefan cel Mare) a Vaida Voevod ház, a Deák Ferenc (ma Eroilor) utcában a Maidan Alkotóközpont, a Király utcában (ma I. C. Brătianu) a Francia Kulturális Központ és a Puck bábszínház, az Egyetem utcában pedig a TIFF-ház nyitja meg udvarát szombaton. Fellép a Musspell, a Blue Velvet, Mihail, Andrei Petru & Forró Erik, a Satellites, Vizi, Bogdan Vaida zongoraművész, a Kolozsvári Román Opera művészei, a felnőttek Filip Odangiu és Diana Ioana Licu színészek előadását, a gyerekek Florin Suciu (Magic Puppet) és a Mini Reactor előadásait élvezhetik, valamint látható lesz Angyalosi Beáta és Liviu Bulea kiállítása. A fotókiállítások helyszíne a Szabók bástyája, a Fő tér és a Wesselényi (ma Ferdinánd király) utca lesz, emellett a Művészeti- és Design Egyetem diákjait a központ különböző pontjain munka közben lehet majd megfigyelni. 

A Daisler Egyesület korábban is látható „Mi-e Dor de Tine (Hiányzol)” feliratú fényinstallációját a Kolozsvári Román Operára helyezik ki, éppen egy olyan kulturális intézményre, ahová a járvány miatt ismét nem lehet bemenni, hogy ezzel is jelezzék, mennyire hiányzik az előadóknak a közönség, és fordítva.

Az előadások és koncertek délután 4 és este 8 között zajlanak, ezekre kedden 12 órától lehet nulla lejes jegyet foglalni a www.entertix.ro oldalon. A foglalás érvényét veszti az előadás kezdete előtt 15 perccel.

A rendezvényt a Román Kulturális Alap (AFCN), és a kolozsvári polgármesteri hivatal valamint a helyi tanács finanszírozza.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?