Biciklivel Bod Péter nyomában

Biciklis emléktúrát szervez Háromszékről a Bod Péter református lelkész, irodalomtörténész életútjának főbb hazai helyszíneire Kovászna Megye Tanácsa, a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Kovászna Megye Tu­rizmu­sáért Egyesület.

bodpeterszobor

A kiemelkedő munkásságú és jelentőségű tudós születésének háromszázadik évfordulója előtt tisztelgő körút tervezett hossza 350 km. Szeptember elsején Felsőcsernátonból, Bod Péter szülőfalujából indulnak a biciklisek, Fogaras, Nagyenyed, Magyarigen meglátogatása után Tövisről utaznak haza vonattal szeptember 5-én.

Az út során közelebbről megismerhetik Bod Péter lelkipásztor és tudós életútját, felfedezhetik Háromszék és a Szászvidék kulturális és természeti értékeit, gazdagodhatnak a helyi lakosokkal illetve egymással folytatott beszélgetések által, ugyanakkor kikapcsolódást és szórakozást is jelentene szeptember első öt napja.

A szervezők 16 éves vagy annál idősebb, tapasztalt kerékpározók jelentkezését várják augusztus 24-ig a biblio@kmkt.ro címen vagy a 0267 351 609-es (könyv­tár), 0744 757 088-as (Zsig­mond Zsuzsanna) telefonon. A helyek betöltése a jelentkezés sorrendjében történik. {loadposition kmn}

A túrán való részvétel költsége 100 RON (tartalmazza a vonatjegyet, csomag- és bicikli szállítását, bizonyos helyszíneken az étkezés és szállás résztámogatását).

Kimaradt?