László Noémi kolozsvári költő versével is találkozhatnak a brüsszeli metró utasai

A nyelvek és a nyelvi sokszínűség európai napján, szeptember 26-án különböző nyelvű kortárs versek jelentek meg a brüsszeli metrórendszer felületein az európai kulturális intézetek klasztere (EUNIC) és a 2011 óta működő Transpoesie projekt kezdeményezésére. A magyar nyelvet a kolozsvári László Noémi Keleti szél című versének részlete képviseli.

A költemények az eredeti nyelv mellett francia, holland és angol fordításban olvashatók a metróban és a Cinquantenaire parkban.

Szerda este romániai idő szerint 9 órakor László Noémi online költészeti esten vesz részt a Feröer szigetekről származó Kim Simonsen, a moldovai Mihail Vakulovski, a portugál Vasco Gato és a spanyol Rosana Acquaroni mellett, a beszélgetést a Transpoesie Facebook-oldalán közvetítik.

László Noémi, József Attila-díjas költő Kolozsváron született 1973-ban. Tíz önálló, felnőtteknek és gyereknek szánt verseskötet szerzője. A kolozsvári Szivárvány és Napsugár gyerekirodalmi lapok főszerkesztője. Legutóbbi kötete a 2020-as Műrepülés, amely a csíkszeredai Gutenberg Kiadó gondozásában, Kürti Andrea illusztrációival jelent meg.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?