Amikor telihold ragyog a turkáló felett – Radu Afrim előadását mutatják be Sepsiszentgyörgyön

Amikor telihold ragyog a turkáló felett címmel írt és rendezett előadást Radu Afrim a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház számára. A víziószerű vígjátékot október 9-én, pénteken és 10-én, szombaton 19 órai kezdettel mutatják be a nagyteremben, színpadra épített nézőtér előtt, közölte a színház.

„Golyó turkálójában az idő egy ideje egy helyben áll. A madarak a rádióban laknak, a ruhák életre kelnek, a ruhák régi tulajdonosainak szellemei rohangálnak. Főleg, ha telihold van. Ha telihold van, akkor nagy a tét. Átkokat kell feloldani, titkokat kell feltárni.

Radu Afrim színházi világa folyamatos határátlépéseket ígér. A mágikus realizmus a legapróbb gesztusokban is benne rejlik, a leghétköznapibb emberek is csodákat rejtenek magukban. A generációs átkokat, a kisvárosi banalitást átitatja valami olyan sajátos poézis, amit csak a hétköznapok egymásutániságában lehet felfedezni. A kisvárosi turkálóban mindenki ismer mindenkit, mindenki mindenkiről tud valamit, a harag ugyanolyan illékony, mint a szimpátia. Az idő múlik, de nem halad semerre. Mindig minden ugyanaz marad” – olvasható a beharangozóban.Az október 9-i és 10-i bemutatót követő 13-án, 20-án és 21-én szintén 19 órai kezdettel játsszák az előadást, amelyet a járványügyi előírások szerint szerveznek meg. A színház javasolja, hogy aki teheti, online váltson jegyet a biletmaster.ro weboldalon, viszont ha erre nincs lehetősége, megteheti a Központi Jegyirodában is, mely hétfőtől csütörtökig 9-16 óra között, pénteken 9-től 13 óráig tart nyitva, illetve előadások előtt egy órával a helyszínen.

Kapcsolódók

Kimaradt?