Hét bemutatót tervez a Csíki Játékszín, szünetel a bérletrendszer

A tavaszról elmaradt előadások pótlásával kezdi az új évadot a Csíki Játékszín. A szabadtéren már bemutatott III. Richárd és a Pájinkás János című előadásokon kívül további öt bemutatóval várja a közönséget Csíkszereda színháza. Az intézmény megújult arculattal vág neki az új évadnak.

A koronavírus-járvány következtében elmaradt bérletes előadások pótlásával indítja a 2020/2021-es évadot a Csíki Játékszín társulata – mondta el az intézmény szerdai sajtótájékoztatóján Kányádi Szilárd igazgató. Elsőként Barabás Árpád rendezésében Kárpáti Péter Pájinkás János című drámáját mutatják be, majd Vladimir Anton rendezésében Shakespeare III. Richárd című királydrámáját láthatja a közönség. Utóbbi előadás szabadtéri változatát bemutatták a nyári színházi esték sorozatban a Mikó várban, ám a beltéri változat eltér ettől – ismertette az intézményvezető.

Kányádi Szilárd kiemelte: mindkét előadásra érvényesek lesznek a tavalyi bérletek, a produkciók a következő hónapok során egymást váltogatva kerülnek majd műsorra. Felhívták a figyelmet arra, hogy mindenki őrizze meg a tavalyi bérletét, azzal vehet részt ugyanis az elmaradt előadások pótlásán. A bérletes helyek viszont megváltoznak, mivel a szigorítások miatt felére csökkentették a nézőszámot. A helyváltozással és a bérletes időpontokkal kapcsolatban telefonos értesítőt kapnak majd a nézők. A fennmaradó helyek függvényében természetesen jegyek is válthatók lesznek, tudtuk meg.

Az idényre ugyanakkor nem hirdet bérleteket a színház, az új előadások jegyvásárlással lesznek megtekinthetők – emelte ki az igazgató. Hozzátette: aki támogatná a színház működését, megteheti úgynevezett mecénási, vagy támogatói kártya vásárlásával. A mecénás kártya 500 lej fölötti értéket jelent, mellyel a Csíki Játékszín valamennyi elődása megtekinthető. A támogatói kártya 250 és 500 lej közötti értéket fed, és a Csíki Játékszín három (tetszőlegesen választott) produkciójára váltható be.

Hét bemutatót terveznek

Az említett két előadáson túl további öt bemutatót tervez a csíkszeredai társulat. Az évad harmadik bemutatója a legkisebbeknek szól. A tavalyi Kunigunda hozománya folytatásaként a Muszty-Dobay szerzőpáros újabb mesemusicalje, A Kék Csodatorta kerül bemutatásra Visky Andrej rendezésében. Az idei szilveszteri előadás Eisemann Mihály és Szilágyi László Én és a kisöcsém című operettje lesz, melyet Kányádi Szilárd rendezésében mutat be a csíkszeredai színház.

Ezt követően ősbemutatóval folytatódik az évad. A Csíki Játékszín tavaly mutatta be az Ásókapa című előadást, ebben az évadban pedig egy újabb közösségi színházi előadás készül Mit szól a szomszéd? címmel. Az előadás szerzője Dálnoky Réka és az alkotócsapat, rendezője (akárcsak az Ásókapa című produkciónak) Bartalis Gabriella. Hatodik bemutatóként Zakariás Zalán rendezésében Georges Feydeau, a francia bohózatíró egyik legismertebb vígjátéka, a Bolha a fülbe lesz látható. Az évad egy nagyszabású produkcióval zárul. Dés László – Nemes István – Böhm György – Korcsmáros György – Horváth Péter Valahol Európában című közismert musicaljét, mely Radványi Géza és Balázs Béla filmje alapján készült, Somogyi Szilárd jegyzi rendezőként.

Bemutatták a színház új arculatát

Az elmúlt hetekben már megismerhette a közönség a Csíki Játékszín új arculati elemeit, melyek elkészítése László Hajnalka grafikus nevéhez kötődik. Az új arclati elemek többek között új logót jelent, valamint készül az intézmény új honlapja is, amely októberben válhat nyilvánossá.

Az évad valamennyi előadása a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg. További információk megtalálhatóak az intézmény honlapján.

Kapcsolódók

Kimaradt?