László Noémi veszi át a Napsugár főszerkesztői feladatait

László Noémi költő, műfordító lesz novembertől a Napsugár és a Szivárvány erdélyi gyermeklapok, és a hozzájuk tartozó kiadványok főszerkesztője, Müller Katitól pedig Bak Sára veszi át a képszerkesztői munkát, jelentette be Facebook-oldalán Zsigmond Emese nyugdíjba vonuló főszerkesztő.

„A közösség az első és legfőbb személy, s lelkében változatlan, csupán az atyák és a fiak cserélik egymást. Az ezeréves népi életformáról írt Tamási Áron-sorokat többször idéztük már a 64 éve folyton alakuló, újuló, de lelkében változatlan Napsugárral kapcsolatban. Most az atyák és a fiak cseréjének újabb pillanatához érkezett szerkesztőségünk. A nyugdíjba vonuló Zsigmond Emese helyett László Noémi lesz az új főszerkesztő, Müller Katitól pedig Bak Sára veszi át a képszerkesztői munkát” – áll a közleményben.

A József Attila-díjas László Noémi az 1990-es évek óta ír gyermekverseket, szövegei rendszeresen megjelentek a Napsugárban, amelynek ebben az évben szerkesztője is lett.

„Azt a szellemiséget akarom tovább vinni, amit eddig is képviselt a Napsugár, ezt szeretném, amennyire csak lehet, a gyakorlatba ültetni és megvalósítani” – nyilatkozta László Noémi a Transindexnek. Mint mondta, a lap célja, hogy teret adjon a kortárs erdélyi magyar gyermekirodalomnak, de az is, hogy egyensúlyt teremtsen múlt, jelen és jövő között. „Nem szabad megfeledkezni a gyökerekről, de arról sem, hogy mi határozza meg a mindennapjainkat most, és valahogy nyitni kéne a jövő felé. Érdekfeszítő újdonságokról is kellene regélni ebben a gyerekirodalmi lapban. Majd kiderül, hogy sikerül-e ezt megvalósítania a csapatnak” – fogalmazott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?