Olvasójátékot hirdetett a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár

Bár azt, hogy a november 12. és 15. közötti időpontra meghirdetett 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár milyen formában fog zajlani, és milyen kísérőprogramjai lesznek, a koronavírus-járvány második hulláma határozza meg, az biztos, hogy lesz könyvvásár, és idén is sor kerül a töretlen népszerűségnek örvendő olvasás-népszerűsítő játékra, jelentették be a szervezők.

Mint írják, az idei Olvasd el, és játssz velünk! vetélkedő küldetése ugyanaz, mint az előző években, a kortárs irodalom népszerűsítése, az olvasóvá nevelés. A játékos vetélkedő ugyanis kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy az olvasni szerető gyerekek és ifjak újabb igényes kortárs művekkel ismerkedjenek meg, illetve azok körében is felkeltse a nyomtatott betűk iránti érdeklődést, akik kevésbe szeretnek olvasni.A jelentkezőknek az olvasás-népszerűsítő játék szervezői által kijelölt műveket kell elolvasniuk, majd olyan játékos feladatokat kell megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására.

A 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői idén is három fős csapatok jelentkezését várják, osztályonként legtöbb két csapatot, a 4. osztályos, az 5-6. osztályos, a 7-8 osztályos, illetve 9-12. osztályos korosztályból. Az elemisták Kertész Erzsi: Göröngyös úti iskola – Gáz van (Cerkabella Könyvkiadó, 2020.) című könyvét kell elolvassák, illetve bebizonyítsák, hogy értő olvasók, az 5-6. osztály számára kijelölt olvasmány Wéber Anikó: Cseresznyeliget titka (Pozsonyi Pagony, 2019.) című műve, a 7-8. osztályosok pedig Maksai Kinga: Erik és a legfelső utáni emelet (Cerkabella Könyvkiadó, 2019)  című könyvét. A líceumi tanulók Berg Judit Az őrzők (Ecovit Kiadó, 2019) című kötetét kell elolvassák.

A csapatok szeptember 25-ig jelentkezhetnek a könyvvásár Facebook-oldalán feltüntett e-mail-címeken. Nyolcnál több csapat jelentkezése esetén október végén előválogatásra kerül sor. Az elődöntő feladatlapjait október 23-án e-mailben kapják meg a csapatok. A kérdéseket október 30-ig kell megválaszolniuk. A döntőbe jutó csapatok névsorát november 6-án szintén e-mailben közlik a szervezők. A döntőbe jutó csapatok a 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra. Ha a koronavírus-járvány terjedésének a megfékezése érdekében életbe léptetett korlátozások ezt nem tennék lehetővé, akkor a döntősök egy online találkozó keretében osztják meg élményeiket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?