Háború és tánc: új folklórműsorral készül a Hargita Együttes

Zeng a lélek, zeng a szó... címmel mutatja be szeptember 21-én, hétfőn este hét órakor új folklórműsorát a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes beltéren, a csíkszeredai Városi Művelődési Házban.

A társulat közleménye szerint az előadás olyan, a ma embere számára már idegennek, távolinak tűnő életpillanatokból, érzésekből merít, mint a sorozás, katonavacsora, a háború és az abból való reményteljes visszatérés.A műsor nem bocsátkozik részletekbe, hanem a gondosan összeválogatott táncokkal, dalokkal, próbálja megidézni ezen életpillanatok szellemét úgy, hogy közben olyan tájegységeket érint, amelyek mentén átkalauzol a történelmi Magyarországon, és ízelítőt nyújt a magyar néptánc-népdal örökség sokszínűségéből. Így születhet meg a szilágysági, tövisháti, bogdándi, buzai ritka, ördöngösfüzesi ritka, karikázó, sóvidéki, pálpataki és felcsíki táncok forgatagában az a pillanat, amikor a búcsúzás, a harc és a visszatérés beavatásait megélt ember már nem mint test táncol, hanem mint lélek.

A műsort Szabó László szerkesztette, a koreográfusok Antal Zsolt, Gábos Endre, Kelemen Szilveszter, Kósa Gabriella, Szabó László, a zenei szerkesztő Mihó Attila, a művészeti vezető András Mihály.

A belépőjegy 25 lej felnőtteknek, 15 lej diákoknak és nyugdíjasoknak, felnőtt csoportoknak 10 főtől 20 lej, nyugdíjas és gyerek csoportoknak 10 főtől 10 lej. Jegyeket a bilete.ro oldalon, a Csíki mozi jegypénztárában, illetve az előadás előtt egy órával a Városi Művelődési Házban lehet váltani.

Kapcsolódók

Kimaradt?