Őszi rendezvénnyel kárpótolják az elmaradt Szent László Napokat Nagyváradon

Nyárutó címmel őszi rendezvénysorozatot indít útjára Nagyváradon a Szent László Egyesület, a koronavírus miatt elmaradt Szent László Napok szervezője. Az eseménysorozattal az elmaradt találkozásért kárpótolnák a nagyváradi közönséget, ugyanakkor hosszú távon szeretnék támogatni a váradi, partiumi, erdélyi művészeket és a kulturális események színfalai mögött tevékenykedő személyeket.

A Nyárutó eseménysorozat keretében lesznek beszélgetések, illetve zenei események egyaránt. A sorozat első állomása szeptember 5-én, szombaton lesz. 18 órától az Akiknek szívesen tapsolunk népszerű beszélgetéssorozat részeként Török Sándor vendége lesz Vindis Andrea, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze. Az estet a Soroglya együttes népzenei koncertje zárja, 19:15 órától felcsendülnek majd szatmári, Maros- és küküllőmenti, kalotaszegi, valamint bonchidai népdalok.

Szeptember 8-án, kedden 19:30-tól A divat – mint művészet, valamint a művészet – mint divat című eseményre várják az érdeklődőket. Az eseményen közreműködik Thurzó Zoltán zongoraművész, Florin Mircea Ganea mélybariton, Borbíró Tímea fuvolista és Rebeca Cotrău divattervező. Estélyi és menyasszonyi ruhákat láthat majd a közönség a 19:30 órakor kezdődő nem szokványos divatbemutató keretében, és az is kiderül majd, hogyan hat a zene a divatra.

Szeptember 12-én, szombaton 18 órától a Tokos zenekar koncertezik, az eseménysorozat utolsó állomása pedig szeptember 13-án, vasárnap lesz, amikor 16:30 órától a Nőileg című erdélyi női magazin szerkesztői és meghívottaik várják majd beszélgetésre a váradiakat, ezt követően pedig 19 órától a Transylvanian Saxophone Quartet komolyzenei koncertje zárja a nyárbúcsúztató eseménysorozatot.

Valamennyi esemény helyszíne az újvárosi református templom belső udvara, ahová a belépés a Kálvin János utcából lehetséges. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a maszkviselés és a kézfertőtlenítés kötelező, lesz lázmérés, és a járványügyi szabályoknak megfelelően egymástól kétméteres távolságra helyezik el a székeket. A belépés ingyenes, de a résztvevők száma korlátozott. Rossz idő esetén az esemény elmarad, ezért friss hírekért érdemes követni a Szent László Egyesület Facebook-oldalát.

(Címlapfotó: Operetissimo.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?