Vízi mozi és színház lesz az árkosi Szentkereszty-kastély taván

Szeptemberben rendhagyó rendezvénysorozat veszi kezdetét az árkosi Szentkereszty-kastély parkjában lévő tavon és tóparton. Miután gróf Jankovich-Bésán Elemér hosszú évek pereskedése után visszakapta az ősei tulajdonában lévő árkosi kastélyt, megpróbálja azt bevonni a térség kulturális körforgásába: vízi mozit és színházat szervez az Andrei Muresanu színház vezetőjével, Popa Annamáriával közösen.

A „Floating Cinema&Theater” keretében hetente két eseményre kerül sor az árkosi Szentkereszty-kastély parkjában lévő tavon, pontosabban a közepén található szigeten, ahol színpadot alakítanak ki. A nézők a tavon lebegő tíz csónakból vagy a tó partján elhelyezett székekből követhetik a filmvetítéseket, színházi előadásokat vagy koncertet. Jankovich-Bésán Elemér és Popa Annamária ötletét felkarolta több háromszéki művelődési intézmény is, így az Andrei Mureșanu Színház, a Tamási Áron Színház, az M Studio Mozgásszínház, a Cimborák Bábszínház és a Művész Mozi biztosít programot a kastélytavon.

Az előadássorozat pénteken, szeptember 4-én 17 órától rajtol, amikor a Cimborák Bábszínház A buták versenye című előadását nézhetik meg. Szeptember 6-án, vasárnap, 21 órától a Művész Mozi vetíti le a Babyteeth című ausztrál vígjátékot. Szeptember 11-én, pénteken 21 órától az M Studio mozgásszínház mutatja be a Pyro című tűzzsonglőr-produkciót. Szeptember 13-án, vasárnap, 21 órától ismét filmvetítés lesz, amikor a Portré a lángoló fiatal lányról című alkotást nézhetik meg. Szeptember 18-án, pénteken 17 órától az Andrei Mureșanu színház a Doi galbeni (Két krajcár) című előadást mutatja be, majd szeptember 20-án, vasárnap, 21 órától az Alabama és Monroe című filmet vetítik. A sorozatot szeptember 26-án, szombaton 19 órától a Tamási Áron Színház Tesztoszteron nevű színészzenekarának koncertje, majd szeptember 27-én, vasárnap, 21 órától a Seveled című magyar filmvígjáték vetítése zárja.       

Szeptemberben is folytatódik a sepsiszentgyörgyi KultúrPark

Sikeresnek bizonyultak a sepsiszentgyörgyi KultúrParkban július-augusztus során lezajlott események: hét koncert, egy néptáncelőadás és 17 filmvetítés szórakoztatta a két hónap alatt a kultúrára vágyó közönséget. Az események majdnem mindegyike teltházas volt, köszönhető ez a kedvező időjárásnak, a színvonalas produkcióknak, a kellemes, családias helyszínnek.

Ugyanilyen kellemes légkörrel és jobbnál jobb programokkal folytatódik a Kónya Ádám Művelődési Ház rendezvénysorozata szeptemberben is. Az újabb négy koncert mellett továbbra is lesznek szabadtéri filmvetítések, valamint számos vendégelőadásnak is helyet ad majd az ‘56-os emlékpark.

A szeptemberre tervezett koncertek sorát a FillHarMoni zenekar indítja szeptember 4-én, pénteken 18 órától. A FillHarMoni egy új projekt, amelynek tapasztalt és lelkes tagjai több más zenekarban való fellépés után hozták létre az akusztikus projektet, amelyet először mutatnak be a sepsiszentgyörgyi közönségnek.

A zenekar alapítói, Opra Mónika szólista (Back in time, Lady and the tramps, HarMony) és Kertész János billentyűs (Lady and the tramps, Harmony, etc.) a zenekar többi tagjával együtt – Kertész Hubával (akusztikus gitár), Tóth-Györgybíró Aporral (cselló) és Ráduly Zsófiával (hegedű) – egy változatos, expresszív repertoárt hoztak létre, egy zenei időutazást a ’20-as évek francia, magyar, illetve román zenéjétől a spanyol zenén keresztül a felkavaró fadóig.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?