Nem kell maszkot viselniük a színészeknek az újranyitó színházakban

A színészek maszk nélkül játszanak, egy felnőtt viszont nem kísérhet két kiskorúnál többet az előadótermekbe, nyilatkozta a Digi24 színházak és mozik újranyitásával kapcsolatos kérdésére Bogdan Gheorghiu kulturális miniszter.

Marcel Vela belügyminiszter a hétfői kormányülést követően jelentette be, hogy kinyithatnak szeptember elsejétől, keddtől a mozik és a színházak, de befogadóképességük felével működhetnek csak és csak azokban a megyékben, ahol az elmúlt 14 napban jegyzett új koronavírusos megbetegedések számának átlaga ezer lakosra vetítve nem haladja meg az 1,5-öt.

Az újranyitás pontos körülményeit a kulturális és az egészségügyi minisztérium közösen dolgozza ki és kedden jelenik meg a Hivatalos Közlönyben.

Bogdan Gheorghiu kulturális miniszter elmondott a Digi24-nek néhány részletet. Eszerint a színészek nem viselnek majd maszkot, mert „ez a művészi aktus rovására menne”, kötelező egy, esetenként két székes szabadon hagyni a nézők között, ugyanakkor a 12 év alattiakat nem kell üres székkel elválasztani felnőtt kísérőjüktől, de egy felnőtt nem kísérhet kettőnél több kiskorút.

A termek befogadóképességének csak felét lehet kihasználni, bármekkora is legyen a terem, erősítette meg Gheorghiu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?