12 zenekar versenyez a pénteken kezdődő 8. Siculus fesztiválon

1970-ben indult útjára, és amilyen rövid életű volt, olyan nagy visszhangot keltett. 1990-ben volt egy még rövidebb kísérlet az újjáélesztésére, 2018-ban pedig újra életet leheltek a legendás rendezvénybe, így a pénteken, szeptember 4-én Székelyudvarhelyen elstartoló Siculus fesztivál már a nyolcadik a sorban.

Szeptember negyedikétől, péntektől vasárnapig (minden járványügyi szabály betartása mellett) 8. alkalommal rendezi meg a zenei megmérettetést a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont. A helyszín a Székelyudvarhely központjában található Márton Áron tér, ismertebb nevén a Patkó.Az idei versenyfesztivál már túl az első fordulóján, július 20-ig 16 erdélyi zenekar nevezett be, ebből a szakmai zsűri pedig 14-et javasolt a második forduló versenymeghallgatására, amelyből kettő visszalépett. Így a hétvégi versenyprogramban 12 zenekar méri össze tudását.

A díjak nem kicsik: Siculus Nagydíj– 1000 euró, Legjobb szerzemény – 500 euró, Legjobb dalszöveg – 500 euró, Legjobb énekes – 500 euró, Legjobb hangszerszólista – 500 euró, továbbá jelentős fesztiválokon, városnapokon való bemutatkozási lehetőségek.

A naponta 16 órától sorra kerülő zenekari meghallgatásokon kívül szakmai előadásokat és esténként koncerteket tartanak. Pénteken fellép a Siculus nagydíjas Térerő és a Koszika & The HotShots zenekar, szombaton a tavalyelőtti Siculus nyertes 4S Street együttes, majd a fesztivál utolsó napján, vasárnap díjazás és a nyertes zenekar előadása várható.

A járvány miatti korlátozásokat figyelembe véve, a szervezők kérnek minden érdeklődőt a maszkviselésre és a távolságtartási szabályok betartására.

A fesztivál részletes programja megtalálható a rendezvény közösségi oldalán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?