TIFF: Nagyszebenben is elkezdődött a maszkos mozizás

Több száz néző jelenlétében vetítették le csütörtök este Nagyszeben főterén a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) helyi kiadásának nyitófilmjét, a La Belle Epoque című francia komédiát. A filmfesztivált 14. alkalommal kizárólag szabadtéren, a járványügyi előírások betartásával szervezik meg.

Augusztus 30-ig öt szabadtéri helyszínen várják a filmrajongókat. A fesztiválon több meghívott román filmrendező, színész és újságíró részt vesz.A filmvetítések mellett az Urma alternatív rock-zenekar koncertezik vasárnap este fél nyolctól a Haberman-téren, Dorian Boguță azonos című filmje előtt, amelynek a soundtrakcjére felkerült az egyik legnépszerűbb daluk, az A Place for Me.

Nicodim Ungureanu és Magda Catone színészek jelenlétében vetítik Andrei Zincă bărăgani deportálásokról szóló Și atunci... ce e libertatea? című filmjét, amelyben erdélyi magyar színésznő, Skovrán Tünde is játszik. A film Kolozsváron már sikert aratott: elnyerte a Román Filmnapok válogatásának közönségdíját.

Ott lesz Nagyszebenben Alexander Nanau rendező, Cătălin Tolontan és Mirela Neag újságírók, valamint Mihai Grecea, a bukaresti Colectiv-tűzvész túlélője, akik a Colectiv című dokumentumfilm vetítése után válaszolnak a közönség kérdéseire.

A program itt olvasható, jegyek online, a TIFF hivatalos okostelefonos alkalmazásában, illetve a szebeni Nagypiac téren válthatóak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?