Csíki Játékszín: augusztusban még kétszer látható szabadtéren a Mágnás Miska

Két alkalommal – augusztus 28-án, pénteken este 8 órától és augusztus 30-án, vasárnap este 8 órától – lesz látható a Mikó-vár udvarán a Csíki Játékszín Mágnás Miska című operettje.

Amennyiben a meghirdetett dátumokon az időjárás kedvezőtlen lesz, az előadások másnap, azaz péntek helyett szombaton, vasárnap helyett hétfőn kerülnek műsorra, közölte a színház.

Szirmai Albert, Bakonyi Károly és Gábor Andor operettjét, a magyar állami támogatással készült Mágnás Miskát 2018-ban mutatta be a Csíki Játékszín Kányádi Szilárd rendezésében. A soron következő két produkció újdonsága, hogy Rolla szerepét Tóth Jess, a csíkszeredai társulat legfiatalabb női tagja veszi át.

Baracs István vasúti mérnök érdekellentétbe kerül a közeli nemesi birtokon élő Korláthy gróffal, aki józan eszének ellentmondó, rangjánál fogva mégis jogosnak hitt igényt formál a falu számára épülő vasútra. Baracs és Korláthy grófkisasszony ismeretlenül egymásba szeretnek, ám a kastélyban áthidalhatatlannak tűnő szakadék tátong közöttük, melyet a gróffal való ellentét csak súlyosbít. Egy letűnt kor abszurditásig fajuló társadalmi különbségeit teszi nevetségessé Mágnás Miska története, olvasható az előadás beharangozójában.

Jegyek ára mindkét alkalommal 30 lej és csak kezdés előtt másfél órával válthatók a helyszínen. A helyek érkezési sorrendben foglalhatók el, és a járványhelyzetre való tekintettel, számuk korlátozott. Információk a 0751-039-026-os telefonszámon kaphatóak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?