Kolozsvári Magyar Napok élőben az Erdély TV-ben

Az Erdélyi Magyar Televízió élőben sugározza a 11. Kolozsvári Magyar Napok programjait a TV képernyőjén – közölte a médiaintézmény.

A Kolozsvári Magyar Napok 11. kiadása az Erdélyi Magyar Televízió képernyőjén is követhető lesz, így azok, akik a korlátozások miatt esetleg nem tudnak személyesen részt venni bizonyos programokon, a három nap során folyamatosan követni tudják a Kárpát-medencei magyarság legjelentősebb kulturális seregszemléjét. A háromnapos teljes műsoridős sugárzás mellett a Facebook-oldalon naponta exkluzív élő bejelentkezésekkel is igyekszik az emberek otthonaiba is becsempészi a Kolozsvári Magyar Napok különleges hangulatát.

A rendezvény néhány kiemelt programja:

Szerdán, augusztus 19-én 10 órától nyitó ökumenikus istentisztelet lesz a Farkas utcai templomból, 12:30-tól Egy nemzetiségi könyvkiadó a diktatúra évtizedeiben könyvbemutatóra kerül sor a Kriterion Könyvkiadó alapításának 50. évfordulója alkalmából. 15 órától a 20 éves Flauto dolce jubileumi koncertje és lemezbemutatója lesz követhető. Este 9 órától Erdélyből Erdélybe – Pál István „Szalonna” és bandájának jubileumi koncertjét követhetik.

Csütörtökön, augusztus 20-án 11 órától a történelmi magyar egyházak püspökeivel lesz beszélgetés a nemzeti ünnepről, Szent Istvánról, az államalapításról, mindennek a mai jelentőségéről. 12 órától déli áhítatra kerül sor orgonamuzsikával. A Farkas utcai templom orgonáján Müller Márta játszik. 18 óra 35 perctől Szent István-napi búcsú a Donát úti Szent István-templomban. Ennek keretében megszentelik a helyi gazdák adományozta Magyarok kenyerét. Este 7 órától Bogányi Gergely Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész ünnepi koncertje. Meghívott Boros Misi zongoraművész.

Pénteken, augusztus 21-én délelőtt 10 órától Hangszermesék az Üver zenekar előadásában. 16 órától Képzeletbeli utazás a gyógynövények birodalmában Macalik Ernő biológus kalauzolásával, majd 17 órától panelbeszélgetésre kerül sor a koronavírus-járvány román gazdaságra gyakorolt hatásairól a BBTE kutatási eredményei alapján. Este fél 9-től a Szatmárnémeti Állami Filharmónia Kamarazenekarának koncertjét tekinthetik meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?