Szilágyság fiatalos dallamai megszólalnak

Péntektől vasárnapig, augusztus 10–12. között hatodik alkalommal rendezik meg Szilágysomlyón a Youth Fest nevű ifjúsági zenei fesztivált.

youthkivul

A rendezvény elsődleges célja, hogy összehozza a szilágysági és partiumi magyar fiatalokat, megteremtve számukra a minőségi fesztiválozás lehetőségét – írja a Szatmár.ro hírportál a Youth Festről.

A számos meghívott együttes, előadó között az idei Youth Festen fellép a Republic is - olvasható a szervező Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (SZIT) fesztiválról szóló honlapján. A Republic előzenekaraként pénteken a Koszika & The Hotshots együttes lép fel, amelynek tagjai tavaly óta játszanak együtt ismert dalokat „újrahasznosítva", népdalfeldolgozásokat dzsesszes stílusban, meghívták őket az Erdélyi Humorfesztiválra és a Félszigetre is – mert ugyan nem rég zenélnek együtt, de mindannyiuknak komoly (zenelíceumban, konzervatóriumban, több száz koncerten szerzett) zenei tudásuk van. {loadposition kmn}

A Youth Fest egyik elmaradhatatlan része a női szépségverseny, azaz a Miss SZIT megválasztása. A fesztivál honlapján is lehet értékelni a versenyzőket – aki a legtöbb „like"-ot kapja, 20 pontos előnnyel indul. A fődíj idén is kétszemélyes álomutazás lesz.

A főleg zenei programok mellett pedig különböző vetélkedők, bemutatók és közéleti témákkal foglalkozó fórumok (fiatal önkormányzatisok fóruma, interetnikus fórum) is várják majd a fesztiválozókat.

Kimaradt?