Saját épületbe költözhet a Szatmár Megyei Könyvtár

Új helyszínre költözhet a Szatmár Megyei Könyvtár miután a megyei önkormányzat megvásárolta az egykori Ankora bevásárlóközpont volt Kölcsey, ma Iuliu Maniu utcán található épületét annak tulajdonosától.  

A Szatmár Megyei Tanács elnöke, Pataki Csaba kedden írta alá azt az adásvételi szerződét, amelynek értelmében az önkormányzat tulajdonába kerülhet az épület, és a könyvtár elköltözhet jelenlegi Decebal (volt Várdomb) utcai székhelyéről.

„Az elmúlt 30 évben, nem sokkal ezelőttig még csak ígérgetések szintjén állt a megyei könyvtár elköltöztetésének lehetősége. Négy évvel ezelőtt ezt a feladatot én is magamra vállaltam, és mára sikerült beváltani az ígéreteket, hiszen aláírhattuk ezt a szerződést. A sikeres szerződéskötésnek köszönhetően tágasabb, jobban strukturált, modern felszerelésekkel ellátott könyvtárba járhatnak ezentúl a szatmáriak. Nem mellékes, hogy az épület megvásárlásával hosszú távon pénzt is spórolunk, hiszen ezentúl nem kell bérleti díjat fizetnünk” – közölte Pataki Csaba a megyei tanács sajtóközleményében.

Az épület átadására 60 nap áll az előző tulajdonos rendelkezésére. Ezt követően kezdődhet el a belső átalakítás, hogy megfeleljen új funkciójának, és el tudják helyezni benne a könyvtár gyűjteményét. A volt Ankora bevásárlóközpontot 11,9 millió lejért vásárolta meg a megyei tanács.

(Címlapkép forrása: Kolozsvári Rádió archívuma)

Kapcsolódók

Kimaradt?