TIFF: 45 ezer néző vállalta be a maszkos mozizást

A koronavírus-járvány miatt hozott biztonsági intézkedések (kötelező maszkviselés, kizárólag esti és éjszakai szabadtéri vetítések) ellenére 45 ezren néztek filmet július 31-e és augusztus 9-e között a 19. TIFF-en, Kolozsváron. 

Tíz nap alatt összesen 157 filmet vetítettek, 49 országból, 232 vetítésre árusítottak jegyeket, 14 helyszínen lehetett filmet nézni. Összehasonlításképpen: tavaly több mint 130 ezer nézőt számoltak a szervezők és kb. 400 vetítésre lehetett jegyet venni. 

A fesztivál legnézettebb filmjei idén a következők lettek: Nicolas Bedos: La Belle Époque, Rodrigo Sorogoyen: Madre, Jan Komasa: Corpus Christi, Federico Fellini: La dolce vita. A bonchidai Bánffy-kastélyban és a magyarfenesi szoborparkban szervezett események is nagy népszerűségnek örvendtek, a Fő téren elhelyezett 500 férőhely pedig minden este foglalt volt, derül ki a szervezők közleményéből.

A közönség biztonságára a fesztivál szervezőcsapata mellett 250 önkéntes figyelt, akiket rekordszámú, 600 jelentkezőből választották ki. 

Azok, akik lemaradtak volna valamelyik filmről, a TIFF Unlimited platformon augusztus 16-áig még megtalál néhány kiemelt alkotást az idei felhozatalból. Továbbá a TIFF-en látott filmek megtekinthetők lesznek még Bukarestben augusztus 7. és szeptember 27. között, Nagyszebenben augusztus 27–30. között, valamint Nagyváradon szeptember 11-e és 13-a között.

Kapcsolódók

Kimaradt?