Közbeszéd-élénkítő videósorozatot indít az Érted csapata

Az Érted erdélyi magyar fiatalok által indított közösségépítő és értékteremtő kezdeményezés új projektje az Étermező című videósorozat, amellyel új, fiatalos hangokat, gondolatokat és nézőpontokat hoznának be az erdélyi közéletbe.

Az első videó már elkészült, ebben a két világháború közötti Erdélyt mutatják be, amely szerintük politikailag terhelt, de kevéssé kibeszélt időszak. „Úgy gondoljuk, hogy érdemes rá figyelmet fordítani, hiszen az akkoriban megfogalmazódott döntések és nézőpontok napjainkigig meghatározzák a közösségünkhöz, a román többséghez vagy a Magyarországhoz való viszonyulásunkat” – írják közleményükben.

„Témaválasztás szempontjából nem véletlen, hogy az első részben a transzilvanistákról is szó esik: leplezetlen szimpátiát érzünk közösségépítési szándékaik iránt. Osztozunk azon meggyőződésükben, miszerint az értékteremtésben és építkezésben rejlik az erdélyi közösség kulturális gazdagsága és jövője” – teszik hozzá.

Az elsősorban erdélyi témákkal foglalkozó videókat a tervek szerint havonta teszik közzé. Az Érted több beszélgetést szervezett már Kolozsváron, Éter címen blogot vezetnek, és rendszeresen jelentkeznek közéleti témájú podcasttel is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?