Budapesten mutatkoznak be a Dívák

Budapesten a Bakelit Multi Art Centerben vendégszerepel a kolozsvári GroundFloor Group csütörtökön, május 30-án este 8 órakor a DÍVÁK című előadással. Az előadás műfajilag a tánc és a színház között helyezkedik el, és egyenlő hangsúllyal léteznek benne a mozdulatok, a színészi jelenlét, a vetítés és az erre az alkalomra kevert hangzásvilág.

Meghökkentő utazás négy nő filmek, reklámok és női magazinok által visszafordíthatatlanul megpecsételt képzelet- és lelki világába, szembenézés a film- és szépségipar elkerülhetetlen csapdáival, mindez csipetnyi humorral és öniróniával fűszerezve.  Az előadás nem előre rögzített szövegkönyv alapján készült, hanem a próbafolyamat során alakult ki, kevés benne a szó és minden pillanata a rendező-koreográfus Sinkó Ferenc valamint benne szereplő színészek: a többszörösen díjazott, legutóbb UNITER-díjjal kitüntetett Kézdi Imola; Albert Csilla, aki szintén a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze, valamint az idén végző főiskolás Vass Zsuzsanna és a titokzatos Missy közös munkája. A jelmezeket Bianca Imelda Jeremiás alkotta, a zene Ion Coroi, a videó Török Tihamér munkája. Közreműködik Bodoki-Halmen Kata rendezőasszisztens és Almási Attila technikai munkatárs.

A 2011-es bemutató óta az előadás látható volt több fesztiválon, így a Temps d’Images Nemzetközi Színház-, Tánc- és Videóművészeti Fesztivál kolozsvári kiadásának programjában, a Romániai Kortárs Előadóművészeti Platform keretében (2011) és az Udvarhelyi „A Tánc Tavasza” elnevezésű rendezvényen (2012).

          Az előadás budapesti vendégjátékát támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma, időtartama 60 perc. Jegyek kaphatók az INTERTICKET országos hálózatában és a JEGY.HU oldalon, valamint előadás előtt a helyszínen, a Bakelit Multi Art Centerben, az első pesti gyárszínházban. (Budapest, IX. ker., Soroksári út 164.)

Kimaradt?