Shia LaBeouffel forgatott Mundruczó Kornél, Velencében lesz a film premierje

A 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában szerepel Mundruczó Kornél első angol nyelvű filmje, a Pieces of a Woman, amelyben Vanessa Kirby (A Korona, Mission: Impossible - Utóhatás) és Shia LaBeouf (American Honey, Transformers-filmek) játssza a főszerepeket, hívja fel a figyelmet a magyar.film.hu.

Akárcsak a Fehér isten és a Jupiter holdja című filmek, illetve több színházi munka esetében, Mundruczó Kornél itt is Wéber Katával dolgozott, aki a film forgatókönyvét jegyzi. A Pieces of a Woman családi dráma, egy tragikus otthonszülés következményeinek történetét meséli el Bostonban. Miközben a fiatal édesanya (Vanessa Kirby) gyásza egész családját megrázza, a nő saját utat választ, amely során nemcsak megtanul együttélni a veszteségével, de képessé is válik a továbblépésre.A film operatőre Benjamin Loeb, vágója Jancsó Dávid, látványtervezője Sylvain Lemaitre, zeneszerzője az Oscar-díjas Howard Shore, vezető producerei Kevin Turen és Ashley Levinson (Eufória), valamint Aaron Ryder (Arrival, Donnie Darko), magyarországi partnere a Proton Cinema (Petrányi Viktória Executive Producer). A Montrealban forgatott filmben saját dallal működött közre az Arcade Fire zenekar.

A 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált  szeptember 2. és 12. között tartják meg, a zsűrit Cate Blanchett vezeti, és tagja lesz Cristi Puiu román filmrendező is.

Kapcsolódók

Kimaradt?