Így újítanák fel a temesvári Studio mozit

Elkészült a temesvári Studio mozi felújításához szükséges műszaki dokumentáció. Az épületben az Europa Cinemas hálózatához tartozó művész mozi és korszerű kulturális központ működhet majd, derül ki a temesvári önkormányzat közleményéből.

Az épület felújítását 2018 júniusában vállalta fel a temesvári polgármesteri hivatal, a Groupama biztosító cég, a bukaresti Elvire Popesco mozit is működtető Francia Intézet, illetve három filmes egyesület (Marele Ecran, Documentor, Asociația Română a Filmului Independent – TimiShort). A felújítás költségeit közel 17,8 millió lej (kb. 3,6 millió euró) értékben a temesvári önkormányzat állja. A műszaki dokumentáció költségeit, mintegy 150 ezer eurót a Groupama költségén készítették el.

 

Az építészeti tervet az Atelier 21 készítette, a koncepció az, hogy az épület a filmrajongók és filmkészítők közösségének igazi találkozóhelye legyen. A tervek szerint az art house típusú kulturális központban filmgyártás, újságírás, és más, multimédiához, fotózáshoz, hangtervezéshez kapcsolódó tevékenység is zajlik majd, illetve gyerekeknek és fiataloknak szóló filmes kurzusokat is szerveznek majd benne. A moziban két vetítőterem lesz, egy 190 férőhelyes, korszerű DCP-projektorral, és egy 64 férőhelyes, mozgatható székekkel, ahol nem csak vetítéseket, hanem például műhelymunkát is lehet szervezni. Az épülethez tartozik majd egy 80 férőhelyes terasz is, ahol szintén lehet majd filmvetítéseket, rendezvényeket szervezni.

A kivitelező kiválasztására augusztusban indítják el a közbeszerzési eljárást, ha minden jól megy, a munkálatok ősszel kezdődhetnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?