A Twin Peaks-t inspiráló gyilkosságot könyvben és dokumentumfilmben dolgozzák fel

David Lynch Twin Peaks című sorozatának rajongói könyvben és dokumentumfilmen láthatják majd a Laura Palmer-gyilkosságot inspiráló történetet, amely egy fiatal New York állambeli lány, Hazel Drew 1908-as meggyilkolásáról szól, írja az IndieWire.

A kiadó közleménye szerint a Blonde, Beautiful, and Dead (Szőke, szép és halott) című könyv azoknak a titkoknak, korrupciónak, nemi politikának jár utána, amit a Sand Lake nevű kisváros közössége megpróbált eltussolni a gyilkosság után. David Bushman és Mark Givens könyve 2021-ben jelenhet meg, az előszót Mark Frost, David Lynch alkotótársa írja hozzá.

Már az is eldőlt, hogy a könyv alapján készülő dokumentumfilmet Benjamin Alfonsi rendezi, aki a MovieMakernek azt mondta: rendkívüli elégtétel számára, hogy Hazel Drew története külön életre kel, és reméli, hogy a dokumentumfilm hangot ad mindannak, amit a való életben a lány nem tudott elmondani.

A könyvet az Amazon Publishinghoz tartozó Thomas & Mercer adja ki, a megfilmesítés joga a Metabook Entertainment és az Amazon Studios kezében van.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?