banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Ennio Morricone megírta saját gyászjelentését

Előre megírta gyászjelentését Ennio Morricone. A hétfőn egy római kórházban elhunyt 91 éves zeneszerző írását kedden közlik az olasz napilapok.

„Én, Ennio Morricone, meghaltam. Közlöm ezt minden barátommal, akik közel álltak hozzám és azokkal is, akik távolabb vannak, és nagy szeretettel küldöm nekik üdvözletemet. Lehetetlen mindenkit megnevezni” – olvasható a gyászjelentésben, amelynek egy példányát az ANSA olasz hírügynökség is megkapta.A gyászjelentésben Morricone arra is kitért, hogy szűkkörű búcsúszertartást szeretne. „Egyetlen oka van annak, hogy így búcsúzom el mindenkitől és hogy privát temetést akarok: nem akarok zavarni”.

Morricone írásában kiemelte három testvérét és családjukat, valamint négy gyerekét és négy unokáját. „Remélem, tudják, mennyire szerettem őket.”

Utolsó gondolataival feleségét, Mariát szólította meg. „Biztosítom őt különleges szerelmemről, amely összetartott minket és amelyet olyan nehéz szívvel hagyok el. Ez a legfájdalmasabb búcsúm” – írta a zeneszerző. Ennio Morricone tíz nappal ezelőtt elesett és combnyaktörést szenvedett, halálát az emiatt fellépő komplikációk okozták.

A zeneszerző ügyvédje, a család barátja, Giorgio Assuma közölte, hogy a temetést szigorúan szűk körben tartják meg, tiszteletben tartva a mester kérését és szerény természetét. Időpontot nem nevezett meg.

Morricone utolsó munkája a 2018 augusztusában Genovában leomlott Morandi híd halálos áldozatai előtt tisztelgő darab volt. A zenekarra és kórusra írt művet az újjáépített híd felavatásának előestéjén mutatják be a genovai Carlo Felice Színházban. A Renzo Piano sztárépítész által tervezett híd július végére készül el, ha minden jól megy. „A Tante pietre a ricordare című négyperces mű nagyon megindító és ez az utolsó alkotás, melyet Morricone a halála előtt befejezett” - közölte hétfőn a Károly Félix szárd-piemonti királyról elnevezett genovai operaház.

Az elmúlt hónapban Morriconét a spanyol Asztúria hercegnője-díjjal tüntették ki. Az elismerés bejelentése után Morricone a La Razón című spanyol napilapnak azt mondta, reméli, hogy át tudja venni személyesen a díjat az októberi gálán.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?