Szabadtérre költözik őszig a Kolozsvári Nemzeti Román Opera

A kolozsvári vasútállomástól tíz perc autóútra, a Lomb-tetőn épült kreatív ipari központ (CREIC) teraszán és szabadtéri amfiteátrumában tart nyári előadásokat a Kolozsvári Nemzeti Román Opera, jelentették be hétfőn.

A miniévad július 10. és szeptember 10. között tart, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) első hétvégéjét (július 31. – augusztus 2.) leszámítva minden pénteken és szombaton lesznek előadások.

Péntek este nyolctól az Opera a la carte programsorozatban a zenét a kulináris élményekkel társítják a CREIC teraszán, legfeljebb 100 fő részvételével. Július 10-én például olasz áriák és kanzonetták lesznek műsoron, miközben olasz specialitásokat és fehér bort lehet fogyasztani, a következő júliusi esteken pedig spanyol és francia műsor várható.

Az Opera Picnic szombat esténként 20:30-tól jelentkezik a szabadtéri amfiteátrumban, ahol otthonról hozott takarókra ülhet majd le a legfeljebb 500 fős közönség. A jegy árában ezúttal is benne lesz a harapnivaló. Július 11-én Antonio Vivaldi és Astor Piazzolla műveit játssza az opera zenekara.

A jegyek ára 120 és 160 lej között mozog: két főre 320 lejbe, három főre 420 lejbe, négy főre 480 lejbe kerül.

Az augusztusi programot a későbbiekben teszik közzé, hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón. A vezetőség reméli, hogy az őszi évadot a szokásos időpontban, szeptemberben elkezdhetik. A nyár folyamán egyébként a CREIC nemcsak az előadások helyszíneként szolgál, az itt található stúdióban próbál is a zenekar, itt ugyanis egymástól a járványügyi előírásoknak megfelelő távolságra ülhetnek a zenészek.

(Címlapfotó: filmtett.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?