„Csak engedjenek át a határon, jövünk!” – idén is megtartják a kisvárdai színházfesztivált

Augusztus 21. és 29. között, a tervezett és már meghirdetett versenyprogrammal, magas művészi értékű fesztiválkínálattal és három workshoppal megtartják idén a 32. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztivált – közölték a szervezők.

A koronavírus-járvány ellenére idén kis megtartják Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválját. A szervezők közölték: a rendezvénysorozat augusztus 21. és 29. között zajlik majd, és a meghívott Kárpát-medencei magyar színházak már jelezték a részvételüket.

A kisvárdai közönség régen várja, hogy újra találkozhasson a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata színészeivel. Az alkalom Sardar Tagirovsky különleges rendezése, Szőcs Géza Raszputyinjának előadásával érkezik el. Bocsárdi László Koldusoperájában London réme, a rettegett Bicska Maxi egy kölyökképű, pufók macsó (a nagyszerű Erdei Gábor, Tamási Áron Színház). A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Gusztáv a hibás mindenért c. előadását a legendás film- és tévésorozat alapján rendezte meg Kokan Mladenović.

A Csíki Játékszín Sirályt adja elő. További darabok a színházi seregszemlén: Lila ákác (Nagyvárad), Függöny (Spectrum Színház, Marosvásárhely), Pornó – Feleségem története (Kolozsvár és Gyula koprodukciója), Ma már nem mész sehova (Kassa), Római karnevál (Zenta – Spectrum, Sopron), Fekete Péter (Népszínház, Szabadka), Tóték (Gyergyószentmiklós), Peer Gynt (Csavar Színház – Sopron), A Glembay ház (Komárom), Y-elágazás (Vajdasági Tanyaszínház), Alice az ágyban (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem), a Mosoly (Újvidéki Művészeti Akadémia).

A fesztiválon két színművészeti egyetemi osztály tart előadást, és 3 workshopot is hirdetnek. „2020 a Nemzeti Összetartozás éve. Az emlékév megünneplésére keresve sem találhatnánk jobb alkalmat, mint az elszakított nemzetrészek társulatainak találkozóját, a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválját. A programsorozat - melynek hosszú és eseménydús idővonalán az idei év egy újabb mérföldkő lesz - nem marad el. Legyen ez a kilenc nap (…) életünk újra indulásának nyitánya”idézte a közlemény meg Nyakó Bélát, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza igazgatóját.

Biztosítsa a helyét, rendelje meg jegyét előre: kisvarda.szinhaz@gmail.com. A szereposztások, szinopszisok, fotók az előadásokról, belépőjegy-árak és a fesztivál műsorfüzetének anyagai itt érhetők el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?