Szombaton tartja első szabadtéri előadását a kolozsvári Puck Bábszínház

Június 27-től szabadtéren láthatók a kolozsvári bábszínház előadásai, a Bánffy-palota udvarában. Szombatonként a magyar társulat, vasárnap a román társulat várja közönségét – közölte az intézmény.

Az előadások délelőtt 11.00 órától kezdődnek, amelyekre a jegyeket a helyszínen, kezdés előtt lehet megvásárolni, egységes, 10 lejes áron.  

Legelőször A tornyocska című előadást lehet megtekinteni, szombaton, június 27-én, 11:00 órától. A Jakab Ildikó által rendezett interaktív előadás a legkisebb, 2-4 éves korosztálynak szól. Az előadás célja a színészek és közönség közötti interakció megteremtése a játékok által. A történet során a kisállatok (Süni, Kakas, Egérke) eszességgel és bátorsággal győzedelmeskednek a nagyok (Róka, Farkas, Medve) fölött, megvédve otthonukat, a tornyocskát. Az előadás színészei Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, valamint Mostis Balázs.

Vasárnap, június 28-án a román társulat előadása várja az érdeklődőket, a Dănilă Prepeleac (Karó Dani), amelyet Traian Savinescu rendezett. Az ajánlott alsó korhatár négy év. Az előadás szintén 11:00 órától lesz látható.

Az előadás megtartásával kapcsolatos információk

A maximális nézőszám 50 személy, az előadás előtt fertőtlenítésre, valamint a testhőmérséklet mérésére kerül sor, ezért ajánlott kezdés előtt minimum 30 perccel érkezni. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy hozzanak magukkal szájmaszkokat, és tartsák be a biztonsági előírásokat. Ha az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé az előadás megtartását, akkor átütemezik.

Kapcsolódók

Kimaradt?