Elmarad a Transylvanian Bú Boys csíkszeredai koncertje

Hosszú hónapok után pénteken nyílik először lehetőségük a csíkszeredai kultúra-kedvelőknek, hogy személyesen vehessenek részt egy eseményen. A kényszerű bezárkózást és számos online eseményt követően a Transylvanian Bú Boys koncertére invitál a szervező Csíki Játékszín. FRISSÍTÉS: az előadás az esős idő miatt elmarad, közölték csütörtökön a szervezők.

Kovács András Ferenc 1988 és 1995 között, nagyszerű szerepjátékot vállalva, dalok formájában adta közre Jack Cole amerikai költő negyven versét, amelyeket kötetben való megjelenésük után, 1997 decemberében az akkor még színinövendék Fazekas Ernő (hegedű, ének), Márton Lóránt (gitár, ének) és Nagy Csongor (gitár, zongora, ének) megzenésítve adott elő. A Transylvanian Bú Boys koncertje azóta már legendás hírnévnek örvend és kiváló szórakozást nyújt fiatal és idősebb generációnak egyaránt.

Az alkotó-előadók így írnak a Jack Cole dalaiból című koncertjükről: „Hol volt, hol nem volt... Inkább nem? Inkább igen! Volt egyszer anno egy maroknyi lelkes színészjelölt – még főiskolás, egy költő meg egy Daloskönyv és… a pacsirta. Mi lett mindebből, ó egek! Átköltés, megzenésítés és játék – minden, ami belefér egy közel másfél órás lírai koncertbe, abba, amely eszmélésünk, kisebbségi létünk, szerelmünk és gyűlöletünk, nekirugaszkodásunk, lázadó és belenyugvó énünk vidáman szomorkás albumát is végiglapoztatja velünk”.

A Transylvanian Bú Boys Jack Cole dalaiból című koncertje június 19-én, péntek este 20.00 órától kezdődik a Mikó-várban, a Csíki Játékszín szervezésében Az esemény esőnapjai: június 20 (szombat), 20.00 óra, vagy június 21. (vasárnap), 20.00 óra. Jegyek 30 lejért válthatók a helyszínen (Mikó-vár) kezdés előtt egy órával.

A megvásárolt belépők az esőnapokon is érvényesek, amennyiben az időjárási viszonyok meggátolják az esemény június 19-i megvalósulását. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a koncerten a járvány okozta korlátozások miatt legfeljebb 150 személy vehet részt, akik érkezési sorrendben léphetnek majd be a helyszínre.

(Borítókép: Kolozsi Borsos Gábor)

Kapcsolódók

Kimaradt?