Erdélyi zenekarok jelentkezését várja a 8. Siculus fesztivál

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont 2020-ban is meghirdeti a Siculus fesztivál versenyfelhívását, az erdélyi zenekarok seregszemléjét. A Székelyudvarhely múltjához is tartozó zenei fesztivál célja fórumot teremteni a saját szerzeményt magyar nyelven előadó hazai zenekarok felkarolására, közölték a szervezők.

„Az előző két évi tapasztalatokból és sikerből kiindulva, továbbra is fontosnak tartjuk egy olyan nyilvános fórum folyamatos fenntartását, amely a jelen pillanatban külföldi rendezvényekre kényszerült zenészeink, énekeseink részére mérföldkő, számukra itthon biztosítana elismerést, s amely  a saját szerzeményt, az egyéni zenei produkciót részesíti előnyben” – írták közleményükben a szervezők.

A Hargita Megye Tanácsa és az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács közreműködésével megszervezett 8. Siculus fesztivált augusztus 28. és 30. között tartanák meg, a versenyprogram továbbra is kétfordulós. Az első fordulóban rock, pop-rock, hard rock, folk-rock, alter-rock, metal, funky, hip-hop, stb. zenei stílusok valamelyikét játszó zenekarok vagy szólóénekesek két saját magyar nyelvű dallal vagy zenei szerzeménnyel nevezhetnek be interneten július 20-án, 16 óráig.

A fesztiválra való benevezés kritériumai:

1. 2 dal demófelvétele, esetleg YouTube-link feltöltése

2. a benevezési lap kitöltése

3. a magyar nyelvű dalszövegek feltöltése

4. egy darab nagy felbontású zenekari fotó „jpg” formátumban való feltöltése

5. szándéknyilatkozat kiöltése a augusztus 28-30. között zajló fesztivál versenyprogramján való részvételről.

A benevezők felvételeit szakmai zsűri bírálja el. A nyerteseket meghívják a Székelyudvarhelyen augusztus 28-30. között Székelyudvarhelyen megszervezett 8. SICULUS fesztivál döntőjére. A második fordulóba jutók számára a fesztivál programjain való részvétel ingyenes, a bejelentkezés díjmentes. A döntőbe került zenekaroktól három zenekari vagy szólóénekesi produkciót kérnek, önmaguk bemutatásával. Minden zenekarnak max. 15 perc és maximum 3 dal műsoridő áll a rendelkezésére. A produkciók után a zsűri röviden szakmailag értékeli a versenyzők teljesítményét. 1000 euró értékű fesztiváldíjjal, további értékes nyereményekkel, valamint más fesztiválokon való bemutatkozási lehetőségekkel jutalmazzák a nyerteseket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?