Ismét látogatható a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér

13 hét kényszerzár után újból látogatható Cséfalvay András Jövőnk a sivatagban című február elején megnyílt kiállítása a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben.

„Hogyan nézzünk szembe a sivataggal; a mindent beborító forrósággal, a monoton és kilátástalan kőrengeteggel, a jövővel? Cséfalvay András nem válaszokat vagy a megoldás illúzióját keresi, hanem olyan különböző világnézeteket és megingathatatlanságot sugárzó tudásokat helyez egymás mellé, melyek képesek teljesen más perspektívából láttatni ugyanazokat a kérdéseket és úgynevezett ’tényeket’” – olvasható a kiállításról a MAGMA honlapján, ahol további részletek is megtalálhatóak.

Mint írják, az 1986-ban született Cséfalvay András Pozsonyban él és dolgozik. Festészeti és matematikai tanulmányai után 2015-ben szerzett doktori fokozatot a Szlovák Képzőművészeti Egyetemen. 2009-ben elnyerte az Oskár Čepan-díj fődíját. Munkáiban tudáselmélettel, tudomány történettel, az anyagi valóság és hasznos fikció kapcsolatával foglalkozik. Foglalkoztatja a halk hangok politikája, avagy, hogyan lehet olyan hangokat beemeli a domináns diszkurzusba, amelyek reprezentáció nélkül maradtak: kulturális, emberi, állati, tárgyi kisebbségeket.

A MAGMA kis csoportokban fogad látogatókat. A testhőmérsékletet a bejáratnál ellenőrzik, azokat, akiknek az 37,3 °C felett van, nem áll módjukban beengedni a kiállításra. A közönséget emellett a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő és védőmaszk használatára kérik, illetve arra, hogy kerüljék a tárgyak érintését a kiállítótérben, kivéve a kiállítás kísérő szövegét, melyet emlékbe megőrizhetnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?