A gyergyószentmiklósi Blénesi Kincsőt is díjazták egy kanadai filmversenyen

Csoma Sándor Casting című alkotása a hónap legjobb filmje lett a májusi Canadian Cinematograpy Awards-on. A rövidfilm összesen hét díjat kapott, elismerték a főszerepet játszó gyergyószentmiklósi Blénesi Kincsőt is, írja a magyar.film.hu.

A Canadian Cinematograpy Awards egy havonta megrendezett filmverseny, a győztesek az év legjobbjainak járó Arany Sas-díjért versengenek.

A kisfilm egy erdélyi bányászvárosban élő, nehéz sorsú 18 éves lányról szól, aki egy modellcastingon azzal szembesül, hogy valójában egy pornófilmhez keresnek szereplőket.

 

A rendező nagyjátékfilmmé szerette volna bővíteni a történetet, de erre nem kapott támogatást a magyarországi Inkubátor programban, újabb nagyjátékfilm-tervét, amely Erőss Zsolt hegymászó özvegyéről szól, viszont támogatják.

A Casting korábban elnyerte a az év legjobb kisfilmjének járó Magyar Filmdíjat, illetve a magyar filmkritikusok is a legjobbnak szavazták a 2019-es mezőnyből. Blénesi Kincső a szófiai Early Bird Nemzetközi Diákfilmfesztiválon a zsűri elnökének a díját is megkapta ezért a szerepért.

Kapcsolódók

Kimaradt?