Bansky-t is megihlették az amerikai tüntetések

Instagramon osztotta meg legújabb, az amerikai tüntetések ihlette alkotását Banksy, az ismert kortárs képzőművész, aki így fejezte ki támogatását a Black Lives Matter mozgalom mellett. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés,

 

Mint írja, eleinte úgy volt a dologgal, hogy inkább befogja a száját, és figyel azokra a feketékre, akik az őket érő elnyomásról beszélnek, ám aztán rájött, hogy nem ez a helyes hozzáállás. „Ez nem az ő problémájuk, hanem az enyém. A színes bőrű embereket cserben hagyta a rendszer. A fehér rendszer. Mintha egy felettük lévő csőtörés miatt elázna egy földszinti lakás: az elromlott rendszer megnehezíti az életüket, de nem az ő dolguk megjavítani, nem is tudják megjavítani, mert senki nem engedi be őket az emeleti lakásba. Ez egy fehér probléma. És ha a fehér emberek nem javítják meg, valaki fel fog jönni az emeletre, és berúgja az ajtót” – írta a kép alá, amely egy emlékül meggyújtott gyertyát ábrázol, mely lángra lobbantja az amerikai zászlót.

Az Egyesült Államokban napok óta tartanak a tiltakozások a rendőri intézkedés során meggyilkolt George Floyd halála, és a rendszerszintű rasszizmus miatt, amire sokadik hasonló halálesetként rávilágított.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?