Zenével telnek meg a romániai nyári kertek, múzeumudvarok

Sorra hirdetik meg koncertjeiket a romániai filharmóniák, miután június 1-től engedélyezték a legtöbb 500 fős közönség előtt megtartott szabadtéri előadásokat.

A temesvári filharmónia saját nyári kertjében szervez koncerteket keddenként és péntekenként este héttől, amennyiben az időjárási körülmények kedvezőek. Az első koncertet június 5-én tartják. Az 1300 férőhelyes térbe legfeljebb 200 főt engednek be, hogy a hallgatók megfelelő távolságra ülhessenek egymástól.

Szintén pénteken este héttől tartja meg első szabadtéri koncertjét a nagyváradi filharmónia a római katolikus püspöki palota főbejáratához felállított színpad előtt, ahol 140 helyet tudnak biztosítani. „Bérleteseink érkezési sorrendben foglalhatják el a helyeket 18 óra 30 perctől, hőmérséklet-ellenőrzés és kézfertőtlenítés után, az utasításoknak megfelelően, a helyek számának függvényében. A maszk használata is kötelező a mintegy egy órás koncert alatt” – közölte az intézmény. A Michael Haydn kamaraegyüttes műsora:

  • Mozart: D-dúr Divertimento
  • Bach: Air
  • Albinoni: Adagio
  • Haendel: Concerto Grosso
  • Bartók: Román táncok

Rossz idő, eső esetén a koncertet június 6-án, szombaton 19 óra 30 perckor tartják meg.

A szatmári filharmónia szombaton, június 6-án este 18:30-tól kezdi szabadtéri koncertjeinek sorát a Művészeti Múzeum udvarán, ahol Antonio Vivaldi Évszakok ciklusát játsszák. A koncertre 100 főt fogadnak, bérlettel vagy 22 lejes jeggyel lehet belépni.

A kolozsvári filharmónia június 12-én, pénteken este hatkor tartja meg első szabadtéri koncertjét az Erdélyi Történeti Múzeum udvarán. Részleteket később közölnek.

(Címlapfotó: Pexels.com)

Kapcsolódók

Kimaradt?