Koncertek, versek és filmklasszikus Szentgyörgyön

Május 22-én, szerdán 21 órától Krúdy Gyula regényének megfilmesítését, Huszárik Zoltán legendás alkotását, a Szindbádot lehet megtekinteni az Erzsébet park pavilonjánál. "Krúdy, Huszárik, Sára Sándor, Latinovits Zoltán Szindbádja képköltemény. Férfiszóló és női hangok zeneműve, az örök idő festménye, vizuális kompozíció tájakra, utcákra, szobákra, életre, halálra" – ajánlják az 1971-ben készült filmet a szervezők.

A filmet a Huszárik filmklub (Kónya Ádám Művelődési Ház) és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület szervezésében vetítik, része Sepsiszentgyörgy, Székelyföld Kulturális Fővárosa programnak.

KultúrTeaház: Fenyődúcos Verstetőzők Találkozója

Május 24-én, pénteken 18 órától Fenyődúcos Verstetőzők Találkozójára kerül sor a Tein Teaházban. A Sepsiszentgyörgy, Székelyföld Kulturális Fővárosa, a Kónya et Kónya Ponopol által szervezett irodalmi est meghívottjai: Jánosi Vivien – (RO/HR), Kali Ágnes – (RO/CV), Purosz Leonidasz – (HU), Bozó Patrik – (HU), Mészáros Péter – (HU).

Idén tartották meg Sárváron a 36. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Találkozót. A pályázatra beküldött munkák közül az 50 legjobb szerző vehet részt rajta évről-évre. A háromnapos tábor alatt kategóriánként több műhelyfoglalkozásra kerül sor, legvégül ezek közül a munkák közül is kiválasztják a legjobbakat. Az irodalmi esten a sárvári találkozó résztvevőinek munkáival ismerkedhetünk meg.

 

Zenei végletek a Santa Diverrel

Május 24-én, pénteken 20 órától lép fel a Santa Diver budapesti alternatív zenekar a Székely Nemzeti Múzeum kertjében.

Kézdy Luca jazzhegedűs a Free Style Chamber Orchestrából és a Nigunból is ismerős lehet, Szesztay Dávid filmzeneszerző, zongorista és basszusgitáros többek között a Budbudas és a Kamu oszlopos tagja, Sárvári Kovács Zsolt dobos korábban a Grencsó Kollektívában, jelenleg a Váczi Dani formációiban, a Plastic Septetben, az Ektárban és más formációkban zenél. Zenéjük sok szempontból végletes: az egyik pillanatban gyönyőrű dallamok sorozatát építi egymásra, majd effektek tömegével szabadít fel letaglózó erejű energiát. Mindez egy kalandos és egy szerelmes álom keverékéhez hasonlítható, ahol bár a történések előre kiszámíthatatlanok, végezetül feltöltődve és visszavágyva térünk magunkhoz - áll a közleményben.

A koncert a Sepsiszentgyörgy, Székelyföld Kulturális Főváros része, szervezők a Kónya Ádám Művelődési Ház és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület, támogatók a Székely Nemzeti Múzeum, Sepsiszentgyörgy Város Tanácsa, Kovászna Megye Tanácsa.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?