Június elsejétől újra látogatható a marosvásárhelyi Kultúrpalota

Az új koronavírus-járvány miatt bevezetett megszorító intézkedések feloldásával, június 1-től újra megnyílik a Kultúrpalota és néhány terme ismét látogathatóvá válik, közölte a Maros Megyei Múzeum.

Noha továbbra is zajlik az épület felújítása, a Tükörterem, a hangversenyterem, a szecessziós kiállítás, a Dr. Bernády György és az Emil Dandea emlékszobák és az előcsarnok továbbra is látogatható lesz. A múzeum a téli nyitvatartás szerint fog működni, vagyis hétköznaponként 9-16 óra, hétvégén 9-14.30 között tart nyitva, hétfőn pedig zárva lesz. A belépőjegy 14 lejbe kerül, nyugdíjasok számára 6 lejes, a tanulóknak, egyetemistáknak pedig 3 lejes kedvezményes jegyet kell majd váltaniuk.A közlemény hangsúlyozza, hogy a múzeum felkészült a látogatók fogadására, betartva az egészségügyi minisztérium előírásait az új koronavírus járvány megfékezése érdekében. Ezek alapján  a látogatóknak belépéskor és az egész látogatás ideje alatt kötelező szájmaszkot viselni, kezet fertőtleníteni és betartani a 2 méter távolságot a többi látogatótól. Belépéskor testhőmérséklet is mérnek, és 37.3 Celsius foknál magasabb testhővel tilos a belépés.

Azokat a látogatókat, akik még nem hagyhatják el, vagy nem szeretnék elhagyni otthonukat a Kultúrpalota virtuális sétára hívja, amely során betekinthetnek a termekbe, sőt a legutóbbi képzőművészeti kiállítás, az Erdély festészete a két világháború között című tárlat is bejárható.

A Maros Megyei Könyvtár már május 25-től fogadja az olvasókat hétköznaponként 10-17.30 óra között (14-15 között fertőtlenítés miatt zárva), de a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia hangversenyeire sajnos még várni kell, közölték.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?