A TIFF hetente online filmes beszélgetésekkel jelentkezik

InspiraTIFF néven indul hétfő esténként jelentkező online filmes beszélgetősorozat a TIFF Unlimited platformon. Mihnea Măruță újságíró első meghívottja Cristi Puiu rendező lesz, aki az utóbbi két évtized alatt készült összes filmjével jelen volt a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon.

A zseton és a beton (Marfa și banii), a Lăzărescu úr halála (Moartea domnului Lăzărescu), az Aurora és a Sieranevada rendezője legújabb filmje, a Malmkrog az almakeréki Apafi-kúriában forgott, és a Berlinálé Encounters szekciójának rendezői díját nyerte el.

A filmrendező a járvány bizonytalan időszakáról, a félelemről, az autoriter rezsimek térnyerésétől való aggodalomról, a dekrétumgyerekek generációjának politikától való meneküléséről, a családról és Berlinben díjazott legújabb filmjéről, a Malmkrogról beszél. „Már nem jön, hogy filmet rendezzek. A színész eleve fél a imidzse miatt, ezután majd az egészsége miatt is félni fog, mi kérhetek én tőle ezek után?” – idézi a szervezők közleménye Cristi Puiut.

Az interjú ingyenesen látható hétfőn este 8-től az unlimited.tiff.ro oldalon, azon a héten, amikor a járvány miatt elhalasztott filmfesztivál kezdődött volna. Azok, akiknek bérlete van a platformra, korábban elérhetővé teszik a beszélgetést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?