Ekkortól engedélyezhetik a szabadtéri színházi előadások megtartását

Amennyiben a koronavírus-fertőzöttek száma nem ugrik meg, június 15-étől engedélyezhetik a szabadtéri színházi előadások megtartását. Erről a kulturális miniszter nyilatkozott kedden, miután a színházak képviselőivel egyeztetett. Lapértesülések szerint az ezer főnél nagyobb tömeggel járó fesztiválok megszervezését augusztus végéig betiltanák. 

Bogdan Gheorghiu kulturális miniszter, Ludovic Orban miniszterelnök és Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes kedden a színházak képviselőivel egyeztetett. A kulturális szaktárca vezetője ezt követően a Hotnews-nak úgy nyilatkozott: a járvány terjedésének függvényében június 15-étől engedélyezhetik a szabadtéri színházi előadások megtartását.

Hozzátette, mivel kevés teátrum rendelkezik saját szabadtéri színpaddal, mindegyik intézménynek gondoskodnia kell majd arról, hogy erre alkalmas teret találjon. Egyelőre nem határoztak a maximális nézői létszámról, de körülbelül 300-500 főben gondolkodnak, és bizonyos óvintézkedéseket kell majd betartani. 

Bogdan Gheorghiu megjegyezte azt is: szintén június 15-étől engedélyezhetik a stand-up előadásokat is. 

Továbbá a Digi24 értesülései szerint az ezer főnél nagyobb tömeggel járó fesztiválok megszervezését augusztus végéig betiltanák. Ennek szabályozására külön törvény készülhet. 

(Címlapi illusztráció forrása: pexels.com)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?