Együttműködik a Félsziget és a Youth@Kolozsvár

Középtávú, 2013-2015-re szóló együttműködésben állapodott meg a Félsziget és a Youth@Kolozsvár 2015 – tájékoztatott kedden a Félsziget sajtóirodája.

A Youth@Kolozsvár 2015 (Európa Ifjúsági Fővárosa) Program – a közeljövő legfontosabb ifjúsági programja a régióban – és a Félsziget Fesztivál – Románia legnagyobb fesztiválja – partnerként fog együtt dolgozni a következő területeken: a Félsziget Fesztivál és a Youth@Kolozsvár 2015 program közös népszerűsítése minden kommunikációs csatornán és eszközzel az Európa Ifjúsági Fővárosa szellemében; együttműködés a Félsziget Fesztivál 2015-ös kiadásának, mint az ifjúsági főváros program egyik kiemelkedő fontosságú rendezvényének a szervezésében;  közös tervezés a GyerekFélsziget program megvalósítása érdekében; 2015 végéig tartó együttműködés a két brand nemzetközi szintű népszerűsítésében.

A közlemény szerint mindkét partnernek meggyőződése, hogy kezdeményezéseik kölcsönösen hozzáadott értéket eredményeznek. A Félsziget Fesztivál kiváló bemutatkozási és népszerűsítési lehetőséget biztosít a Youth@Kolozsvár 2015 programnak a 2013-2014-es előkészületi években, míg az utóbbinak fontos szerepe lesz a Félsziget konszolidálásában, mint Közép- és Kelet-Európa kiemelkedő, regionális szintű rendezvénye.

A partnerek úgy vélik, együttműködésük fő nyertese Kolozsvár, Románia második legnagyobb városa, egy innovatív közösség, amely úgy döntött, az ifjúsgnak kulcsszerepet szán a növekedésben. „Ebben a kontextusban mindkét kezdeményezés hozzájárul Kolozsvár európai ifjúsági központtá alakításához” – fogalmaz a Félsziget sajtóirodája.

Kapcsolódók

Kimaradt?