Online felületre költözik az ESziK vagy isszák? színházi különóra is

Középiskolásoknak hirdet online játékot a Kolozsvári Állami Magyar Színház nevelési programja, az ESziK vagy isszák? a Theater on Air előadás-vetítésekhez kapcsolódóan.

Az érdeklődők az április 25-én, szombaton este 8 órától a színház Facebook-oldalán vetített Julie kisasszony előadáshoz kapcsolódóan kapják meg az első feladatot, ami nem más, mint egy olyan monológ írása, amely benne lehetne az előadásban, vagy elhangozhatna a történtek után bármikor valamelyik szereplő szájából. A monológot április 26-án, vasárnap délután 16 óráig videó formájában várja Kocsis Tünde, a program koordinátora (tunde.kocsis@huntheater.ro).

A monológíráshoz segítségül letölthető az előadás szövegkönyve is, a felhívás pedig hangsúlyozza, hogy nem bemagolt vagy felolvasott szövegre, hanem improvizációra kíváncsiak. A beküldött videókat a társulat tagjai, Bogdán Zsolt, Kató Emőke és Pethő Anikó, az előadásban játszó színészek bírálják el, a három legjobb monológot pedig nyilvánossá teszik, előadóik könyvjutalomban részesülnek. Részletek itt, illetve a programkoordínátor videós felhívásában:

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?