Lemondanak az intim jelenetekről, járványbiztosan forgatnak tovább egy szappanoperát

Angol nyelvterületen az ausztrál Neighbours című szappanopera az első produkció, amely a koronavírus-járvány ellenére újrakezdi a forgatást különböző biztonsági intézkedések mellett, írja az ABC.

A színészek nem közelednek egymáshoz, csókról, kézfogásról szó sem lehet, a szereplők közelségét trükkökkel oldják meg. Chris Oliver-Taylor, a sorozatot gyártó Fremantle Australia vezérigazgatója elismerte, hogy a végeredmény fura lehet, de úgy gondolja, hogy az 1985 óta futó sorozat elbírja ezt, nem is beszélve arról, hogy a több száz fős stáb alig várja, hogy ismét dolgozhasson.A koronavírus terjedését megelőző intézkedéseik követendő példát jelenthetnek más tévés produkcióknak is. Mint bejelentették, a szereplőket és a technikai stábot három csoportra osztják, így amennyiben valaki megbetegszik, nem áll le a teljes produkció. Egy térben sosem lesz több száz főnél, akik a másfél méteres távolságot is tartani fogják egymástól.

Emellett a férfi színészeket egyáltalán nem sminkelik, a nőket pedig kevesebbet, hogy ezzel is csökkentsék a személyes interakciót. A veszélyeztetett kategóriába tartozó munkatársak esetében további óvintézkedéseket vezetnek be.

Magyarországon már szintén újraindult néhány forgatás, a Jóban-rosszban és az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár is forog, és a Barátok köztnél is tervben van a munkálatok újraindítása, emlékeztet a 24.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?