Első Magyar Karantén-Színház: a szilágysági származású Szabó K. István is rendez

Újabb karanténdrámát mutat be szerdán az Első Magyar Karantén-Színház a Litera irodalmi portállal közösen kiírt karanténdráma-verseny pályamunkái közül. A TRIP Facebook-csatornáján közvetített előadásban a Nemzeti Színház színészei játszanak, a rendező a szilágysági származású Szabó K. István.

A pályázatra április 15-ig várják az egyfelvonásos drámákat, eddig már több mint 50 érkezett be, írja a Litera. A felhívásra beérkező munkákról kilencfős zsűri dönt. A drámapályázat első helyezettje 300 ezer, a második 200 ezer, a harmadik pedig 100 ezer Ft díjazásban részesül, ezekről a közönségszavazatok határoznak.Az első darabot április 8-án 19 órakor mutatták be, ez volt Tasnádi István Huzzál újat című darabja Szikszai Rémusz rendezésében, Láng Annamária, Rába Roland és Pál András előadásában. Április 15-én, szerdán pedig a Nemzeti Színház színészei, Trill Zsolt és Szűcs Nelli, valamint Kovács Panka előadásában lesz látható a következő karantén-dráma, Dr. Mangó Gabriella Karanténvírus című darabja Szabó K. István rendezésében. 

A március közepén alapított Első Magyar Karantén-színházban színészek, zenészek, előadóművészek dolgozhatnak egymással, az így létrejövő produkciókat közvetítik. A virtuális társulat tagjai Láng Annamária, Rába Roland, Vecsei H. Miklós, Trill Zsolt, Kamondy Ági, Georgita-Tenki Dalma, Martinkovics Máté, Jenővári Miklós, Balázs Júlia, Fabacsovics Lili, Divinyi Réka és Magács László, akik ingyen lépnek fel. A TRIP adományokat elfogad a társulat fenntartására.

A színháznak otthont adó TRIP Hajó Facebook-oldalán hétfőnként színházi előadásokkal, keddenként a Láng Annamária és Simon Zoltán főszereplésével készülő Jelenetek egy háztartásból című sorozattal, szerdánként a Literával közösen meghirdetett karanténdráma-versenyre beérkező drámákkal, csütörtökönként angol nyelvű programokkal, péntekenként és szombatonként pedig koncertekkel jelentkeznek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?