Indul az online színház Székelyudvarhelyről is

Tomcsa estek – csütörtök.8 címmel online előadássorozatot indít a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház. Április 9-ével kezdődően minden csütörtökön egy-egy kedvelt, a nézők által is kért előadással kedveskedik az intézmény. Minden előadás egyszeri alkalommal lesz megtekinthető a színház Facebook- oldalán.

Április 9-én, este 8 órától Miro Gavran, horvát kortárs szerző Fagyi című darabja kerül a képernyőkre. A Barabás Árpád rendezte előadás ősbemutatójára tavaly októberben volt, stúdiószínházi körülmények között. Ezt követően a színház folyamatosan telt házzal játszotta az előadást, az április közepére betervezett előadásokra már februárban elkeltek a helyek, ezért a nézők kérésére első alkalommal ebben a hónapban ezt az előadást közvetíti az online térben a színház.A következő csütörtökön, április 16-án, szintén este 8 órától egy másik nagy sikerű, de sajnos egy sérülés miatt keveset játszott előadást tűztek műsorra: az Andrea Gavriliu rendezte mozgásszínházi előadást, a Terméketlen szépséget.

Április 23-án a nagy sikernek örvendő, 2018-ban bemutatott, Nem lesz reggel, Fred! című előadása következik, az eredeti szereposztással. A színház nemrég újította fel az előadást új szereposztásban, mert egy nagyobb lélegzetű magyarországi turnén vett volna részt az előadás május elején a darab szerzője, Moravecz Levente meghívására.

A hónap utolsó csütörtökjén, április 30-án Thornton Wilder: A mi kis városunk című előadás kerül az online térbe, románul feliratozva. A Vladimir Anton által rendezett produkciót a Legjobb előadás díjára jelölte a XXVIII. UNITER Gála zsűrije. A produkciót a Thália Színház nézőinek is ajánlja a színház, hiszen május elején, Budapesten játszotta volna az udvarhelyi társulat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?