Elekes Emma színművészre emlékezik az Erdély TV

Elekes Emma, egy éve elhunyt színművészre emlékezik az Erdély TV az Isten Önnel…, Polcz Alaine Nem trappolok tovább című műve alapján készült pódiumest műsorra tűzésével.  

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata 2011-ben mutatta be az előadást, melyet Szugyiczky István színművész, a Harag György Társulat Örökös Tagja, több sikeres pódiumest (Ady, Dsida, Márai, Radnóti, Kaffka Margit, Reményik) szerkesztő-rendezője állított színpadra. Elekes Emma személyében, aki Poór Lili- és életműdíjas színművész, a Harag György Társulat Örökös Tagja, olyan színésznőt kért fel erre a feladatra, akit a diktatúra utolsó évében, 57 esztendős korában, művészi karrierje teljében kényszernyugdíjaztak.

„Az élet nagy ajándéka volt azoknak, akik láthatták és halhatták színpadon, s a sors különleges kegye volt számomra/számunkra (Kovács Éva, Poór Lili díjas színművész, művészeti tanácsadó), hogy a Polcz Alaine pódiumest kapcsán vállalta a közös munkát” – mondja az est rendezője.

Elekes Emma, 2019. április 6-án, Marosvásárhelyen „simult bele a kozmoszba”. Pályafutása során az eljátszott százharminc szerep után, csodát láthat a néző. De, ahogy Szugyiczky István fogalmaz: „az eredmény milyenségét döntse el ki-ki maga, ha veszi a fáradságot, és ebben a nem mindennapi zaklatottságú időben végignézi ezt a fájdalmasan szép előadást!”

A Polcz Alaine búcsúját megidéző, Elekes Emma által bemutatott pódiumest, április 7-én 17 óra 20 perctől lesz látható az Erdélyi Magyar Televízióban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?