Erdélyieket is díjazott a magyar állam március 15-én

Bogdán Zsolt színművész, Demény Attila zeneszerző és dr. Angi István zeneesztéta is szerepel a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából magyar állami kitüntetéssel elismert kiválóságok között.

Magyarország Kormánya Kiváló Művész díjjal ismerte el Bogdán Zsoltot, a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagját, Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes művészt.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Erkel Ferenc-díjat adományozott kiemelkedő tevékenységéért Demény Attila kolozsvári zeneszerző, zenei rendező, a Magyar Művészeti Akadémia nem akadémikus tagja részére.

A miniszterelnök előterjesztésére a köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést adományozta dr. Angi István zeneesztéta, kritikus, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia nyugalmazott professzora részére az erdélyi felsőfokú magyar nyelvű zeneoktatás 1990 utáni újraindításában vállalt fontos szerepe, valamint interdiszciplináris szemléletű zeneesztétikai kutatásai elismeréseként. 

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatának kitüntetésében részesült Tóth-Páll Miklós színész és rendező, az Ady Endre Társaság alapítója és elnöke, a Harag György Társulat örökös tagja is. A kitüntetést az indoklás szerint a magyar kultúra szolgálatában határon innen és túl végzett művelődésszervezői tevékenységéért, különösen az Egycsillagú égbolt – A Magyar Kultúra Hete című programsorozat megszervezésében vállalt szerepe elismeréseként kapja.

Kapcsolódók

Kimaradt?