Elkezdődött a jegyárusítás a májusi Festum Varadinum programjaira

„Együtt vagyunk Varadinum” – ez az idei, Nagyváradon május 10–24. között megtartandó Festum Varadinum mottója. Csütörtökön bemutatták a fesztivál új honlapját, és az ünnepségsorozat keretében látható színházi előadásokat is az érdeklődők figyelmébe ajánlották.

A Szigligeti Színház idén is meghirdeti tavaszi bérletét a Festum Varadinu idejére, mondta Czvikker Katalin, a színház főigazgatója, aki felidézte: 2011-ben, az önálló váradi magyar színház létrehozásakor, az ügy melletti kiállásként jött létre először egyfajta színházi fesztivál, s az elmúlt kilenc évben egyre hangsúlyosabbá váltak az előadások, illetve munkatársaik kivették a részüket az új honlap készítéséből  is, ezért is a színház páholyelőcsarnokában tartották meg az idei programsorozat beharangozását.Biró Árpád Levente mutatta be az új, www.festumvaradinum.ro honlapot, ennek ő a tartalmi felelőse, de a munkában a színház grafikusa, Németh László is részt vett. A 29. rendezvénysorozatot szintén az egyházak, civil szervezetek, tanintézetek bevonásával szervezik meg, azonban az elmúlt három évben folyamatosan törekedtek a FestumVaradinum arculatának megújítására, ennek része az új honlap is. Ezen nemcsak az idei programokról tájékozódhatnak majd az érdeklődők, a tervek szerint létrehozzák az elmúlt években megtartott Varadinumok archívumát is. Nemcsak új honlap készült azonban, elindult az ünnepségsorozat Intsagram-oldala (Instagram.com/festumvaradinum), ezen képekben követhetik majd az eseményeket, mondta a tartalomfelelős, aki hozzátette: a Festum Varadinum idei mottója, az Együtt vagyunk Varadinum kifejezi azt, hogy ez az a két hét, amikor együtt ünnepelhetjük a várost, a magyarságot, a kultúrát.Czvikker Katalin elmondta, ő a színház főigazgatójaként a szervező kuratórium tagja, és jó alkalomnak tartja az ünnepségsorozatot arra is, hogy azon színházak előadásait hívják meg Váradra, amelyekkel „szakmai barátságot” alakítottak ki. Az idei kínálatban a színházi élet magyarországi kiválóságai szerepelnek, láthatják például a Győri Balett Bolero és Romance című egyfelvonásos előadásait, a Miskolci Nemzeti Színház a Feketeszárú cseresznye című darabját hozza el Nagyváradra, az Egri GG Tánc pedig a Magyar Rapszódia című táncelőadását mutatja be.

Jövő héten érkezik Nagyváradra Selmeczi György, az Ős-operák című előadás lehetséges helyszíneit járják végig, hogy eldöntsék, hol mutatják be az előadást, tette hozzá a főigazgató. Az előadásokra, melyek kezdési időpontjait és részletesebb leírását itt olvashatják, már kaphatók jegyek és bérletek, a támogatóknak köszönhetően pedig a négy nagyszínpadi előadásra kedvezményes árú bérlet vásárolható. A bérletvásárlók ugyanakkor ajándékba kapnak egy jegyet az Imre Zoltán-Program keretében Váradon bemutatandó táncelőadásokra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?