Brazíliai fesztiválon mutatják be az Aglaja című filmet

Műsorra tűzi Deák Krisztina Aglaja című filmjét a brazíliai Porto Alegrében zajló nemzetközi filmfesztivál a hét végén. Az Aglaja egyik főszerepét a Kolozsvári Állami Magyar Színház művésze, Bogdán Zsolt alakítja.

A kilencedik alkalommal megrendezett kéthetes Fantaspoa nemzetközi filmfesztivál a közelmúlt filmterméséből mutat be több mint 100 válogatást.

Deák Krisztina (Eszterkönyv, Jadviga párnája) legutóbbi filmje anya és lánya egymásrautaltságáról, a család széthullásáról, az összetartozás nagyszerűségéről és átkáról, a felnőtté válásról szól. A történet valós eseményeket dolgoz fel, egy menekült kelet-európai artista család kálváriáját meséli el Nyugaton.

A főszerepekben Ónodi Eszter, Bogdán Zsolt és Jávor Babett látható. A forgatókönyv, amelyet a rendezőnő jegyez, a fiatalon elhunyt romániai származású svájci írónő, Aglaja Veteranyi A gyermek a forró puliszkába esett című regénye alapján készült. A lengyel és román partnerekkel koprodukcióban készült film operatőre Máthé Tibor volt, magyar producere Muhi András, gyártója az Inforg Stúdió.

Az Aglaja című film tavaly októberi nemzetközi premierje alkalmából elnyerte a legjobb film és a Török Filmkritikusok Szövetségének díját is az antalyai filmfesztiválon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?